Wat Te Doen Om Een Kamer Te Vinden.

februari 2, 2008 at 4:50 am 1 reactie

Alle studenten hebben er wel eens last van gehad, en veel hebben er nog last van. Het probleem is het vinden en huren van een degelijke kamer voor een degelijke prijs.
Er is veel vraag en te weinig aanbod. Dit maakt het lastig als je niet weet waar je je kamer moet zoeken. Op dit blog zal ik je meerdere mogelijkheden geven die jou de kamer kan geven die je zoekt.

Sommige dingen zullen misschien heel logisch lijken en het is ook logisch. Maar volg mijn advies wel op (niet geschoten is altijd mis). Al mijn advies is gratis en je mag ermee doen wat je wilt maar ik raad je wel aan alles zo snel mogelijk uit te voeren, want je weet nooit wie je voor is. Met dat in ons achterhoofd gaan we beginnen met wat zaken te bespreken.

Ten eerste raad ik je aan deze site te bookmarken, binnenkort kan je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief, ik raad dit aan om de simpele reden dat ik constant nieuwe informatie zal blijven plaatsen en je zo het meeste kans heb op slagen. Heb je de “Over Mij” pagina al gelezen? Misschien ook wel interresant om even te doen, dan begrijp je misschien iets beter waarom ik dit doe.

Ten tweede moet je jezelf inschrijven op zoveel mogelijk sites die kamers aanbieden. Aanraders van mij zijn:

Sommige ervan zul je al kennen andere zullen minder bekend bij je zijn. Hoe dan ook ik raad je aan bij elk van deze sites in te schrijven en ook de email updates te ontvangen. Niet geschoten is altijd mis!

Als er online niets te vinden is moet je offline gaan zoeken. Handig is om dan deze punten af te werken:

  • Bel met de gemeente, afdeling voorlichting en vraag informatie voor woningzoekenden. De gemeente kan je in elk geval vertellen welke gemeentelijke regels van toepassing zijn en hoe je de woningcorporaties kunt bereiken. Een goede afdeling voorlichting heeft een folder beschikbaar voor de woningzoekende in de gemeente.
  • Schrijf je in als woningzoekende bij een of meer corporaties. Op korte termijn kunnen ze je misschien niet helpen, maar je wachttijd voor een (betere) woning begint vast te lopen.
  • Neem contact op met makelaars (telefoongids op internet). Veel makelaars doen naast koop en verkoop van huizen ook woningbeheer voor particuliere eigenaars, en anders weten ze wel hoe en waar je je kunt inschrijven voor een particuliere huurwoning.
  • Ga eens een dag langs om te zoeken. Dan kun je de advertenties in lokale kranten bekijken en langsgaan bij makelaars e.d. In buurthuizen of wijkopbouworganen is ook vaak informatie, en anders kunnen ze je wel doorverwijzen.

In mijn volgende post zal ik ingaan op de punten waar je op moet letten als je een kamer gaat bekijken en een prijsplaatje voorgeschoteld krijgt.

Succes met vinden!

Entry filed under: hulp, kamer, oplossing, studentenkamer, Uncategorized, vinden, zoeken. Tags: , , , , , .

De Huur En Aandachtspunten

1 reactie Add your own

Plaats een reactie

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


februari 2008
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829